De ce iubim Facebook-ul?

Nu stiu ce parere aveti voi, dar mie mi se pare ca Facebook-ul este locul in care totul devine posibil. Nu este nimic care sa nu ii scape ochiului ager al Facebook-ului si asta nu pentru ca te urmareste, ci pentru ca tu cauti cu orice pret sa iesi in evidenta prin intermediul acestuia. Facebook-ul este, de fapt,  site-ul care face ca viata ta sa devina posibila. Da, ati citit bine! Avea dreptate cine spunea la un moment dat ca, daca nu ai Facebook, nu existi. Nu de putine ori am intalnit cazuri, in care diverse persoane au devenit din anonime niste veritabile dive, datorita acestui site. Prea mult nu face, insa e suficient si atat: strange cat mai multa lume la un loc pentru ca tu sa te faci cunoscut peste noapte. O fi si asta un lucru bun, avand in vedere cat de mult poate creste increderea de sine, insa, uneori, dusa la extrem, mai mult raneste decat ajuta.

Nu vreau sa las un comentariu rautacios la adresa Facebook-ului, ba din contra, ma pot lauda la randu-mi cu un cont creat de cativa ani, dar nu pentru ca imi doresc neaparat ci pentru ca ma si ajuta. Mai nou, pe unele cv-uri gasesti o rubrica in care sa iti treci numele de pe Facebook, pentru ca ei sa poata sti cu cine urmeaza sa colaboreze. De fapt, din postarile tale si numele pe care l-ai ales ca sa te reprezinte, isi pot da seama cam ce fel de persoana esti (introvertita/extrovertita, sociabila sau nu, ce hobby-uri ai etc.)

Nu stiu de ce, dar acest site  a devenit un “must-have”  al zilelor noastre. Nu poti sa te duci la o terasa fara ca prietenii de la masa sa nu stea cu smartphone-urile in mana si sa isi dea check-in, ori sa-si comenteze pozele recent facute si postate sau, poate sa si agate folosindu-se tot de Facebook. Chiar de curand, am auzit ultima replica de agatat: “cum te gasesc pe Facebook?” Deja, celebra replica cu numarul de telefon paleste in fata Facebook-ului. Acum, pana si mesajele de pe telefon au devenit banale. Daca tot exista Facebook pe telefon, de ce sa nu vorbim acolo, nu-i asa?

Ei bine, Facebook-ul a devenit mai mult decat un simplu site de socializare. Facebook-ul a devenit parte din lumea in care traim. Te ajuta sa iti promovezi afacerea, te ajuta sa te promovezi pe tine (si stim bine ca imaginea vinde cel mai mult, mai ales in cazul vedetelor), te ajuta sa nu te plictisesti si mai presus de toate, te ajuta sa socializezi cu oameni din toata lumea. Deci, acordam un “like” pentru Facebook!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu