Despre angajatii de la electrocasnice

In primul rand recunosc ca urasc angajatii de la electrocasnice, aproape la fel de mult cum le urasc pe fetele de la Max Mara de pe Calea Victoriei sau pe cele de la show room-ul de mobila BoConcept din Baneasa. Fetele astea de care spun lucreaza in general pe un salariu de maximum 15-20 de milioane, adica un salariu relativ decent in Romania… daca traiesti singur, sau daca si partenerul de viata se invarte cam tot pe-acolo. 

Ei bine, desi ele nu isi permit in veci macar un pulover Max Mara, acum ca tot a venit sezonul rece - si chiar daca si-l permit mai bine si-l iau de la Zara sa mai manace si ele o shaorma dupa un club, sambata in centrul vechi, se uita la tine ca si cum ar fi cel putin proprietarele magazinului. La fel si “consilierele de vanzari” de la BoConcept – vanzatoare, desigur – care nu locuiesc nici in Floreasca, nici pe Radu Beller si nici macar pe la Unirii, ca daca ar face-o n-ar mai vinde mobila, ca nu e tocmai visul oricarei domnisoare… Sau poate e?! Si, desi in genere ajung prin cartierele de resedinta, marginase, cu tramvaiul/metroul iti vand canapele de mii de euro cu o usurinta fantastica, iar daca ti se par cam piperate la pret si exprimi asta verbal nu faci decat sa pleci cateva minute mai tarziu acoperit in rusine. Ei bine, asta e si cu vanzatorii de electrocasnice. In primul rand baietii te pescuiesc de pe la rafturi ca sa te consilieze si te astepti sa primesti sfaturi customer-oriented, cum ar spune americanul, sa gasesti produse care sa raspunda stict cerintelor tale. Si in schimb, ei iti spun ca “daca vrei ceva tare, iti cumperi un smart TV Sony, altfel degeaba”. Cum ar veni e degeaba ca am venit sa imi iau un smart decent, in concordanta cu casele noastre mici, cu bugetele noastre mici, ca daca nu iau smart-ul de aproape 100 de milioane de mi-l recomanda el, cat un perete intreg (de nici nu-l cuprind cu privirea de pe canapeaua de vis-à-vis…). Altfel, na, el poate sa imi recomande si altceva, da’ nu se compara. Pai de pilda, tu, in cati ani ai bani sa iti cumperi asa ceva din salariul de 12 milioane de la Flanco, ca de exemplu adidasii scalciati ti-a fost destul de greu sa-i schimbi de acum doi ani?!

 Urasc condescendenta cu care te privesc ca si cum daca nu iti permiti asta nu le meriti atentia cand de fapt ei isi iau salariile din banii lasati in magazine de oameni care isi cumpara led-uri de 81 cm si nu smarturi de 1 metru si jumatate. Si mai ales urasc ca nu sunt pregatiti, stiu doar ce le-a spus lor la sedinta sefu’ ca trebuie sa promoveze cu inversunare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu