Ischgl – statiune austriaca de top

Odinioara un sat de fermieri ascuns intre munti, Ischgl este astazi una dintre cele mai faimoase destinatii de ski din Austria, un resort catre care se indreapta foarte multe oferte ski Austria vandute in Europa. Mai degraba un orasel decat un sat de munte, Ischgl este una dintre statiunile austriece foarte bine dezvoltate care ofera, dincolo de oportunitati deosebite pentru ski – mai ales pentru cei de nivel intermediar si avansat – si scoli de ski foarte apreciate, dar si facilitati apres ski si o viata de noapte extrem de intense. 

Statiunea se invecineaza la sud  cu St. Anton, marea sa rivala de altfel, cu care are foarte multe in comun. Poate ca St. Anton este mai celebra si mai deschisa oamenilor bogati si pentru care distractia nocturna este esentiala, dar din punct de vedere al zonei de ski, statiunile sunt lesne comparabile. Trecand granita in Elvetia, statiunea este legata de vecina sa elvetiana, statiunea duty-free Samnaun, cu care are si ceva piste in comun. Fiind o statiune ascunsa intre munti, accesul cu masina – desi lesne de facut datorita legaturilor bune cu soselele principale – se poate face greoi in conditii meteo mai dificile, de aceea se recomanda dotarea masinii cu lanturi si cauciucuri de zapada.

De ce sa alegi Ischgl? Pentru ca datorita altitudinii mari, poti conta intotdeauna pe existenta zapezii (in sezon, desigur…). De asemenea, pentru ca dincolo de zilele petrecute pe partie, viata de noapte este foarte intensa si pentru ca uneori poti da peste evenimente speciale cum ar fi concertele muzicale.

Dezavantaje la Ischgl? Instalatiile de urcare pot fi aglomerate in plin sezon, la fel ca si partiile.

Faptul ca partiile sunt la o altitudine mare, si peste linia copacilor, face ca schiatul sa fie destul de dificil cand conditiile meteorologice sunt nefavorabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu