Strada Bucuresti – destinatie de top in Atena

Unul dintre cele mai luxoase cartiere din Grecia, Kolonaki, celebru in lumea intreaga, are ca principal punct de atractie atat pentru turisti cat si pentru rezidentii zonei, strada Bucuresti. Desigur, numele sau grecesc este Voukourestiou Street, strada primind acest nume dupa Tratatul de la Bucuresti, cel care a marcat, in 1913, finalul celui de-al doilea razboi balcanic. Voukourestiou Street, desi cea mai ingusta straduta din Kolonaki, este locatia principala de shopping din cartier. Si-au deschis portile aici nume mari ale modei internationale, precum Cartier, Burberry, Hermes, Dior, Louis Vuitton, Montblanc, Omega, dar si alte nume importante despre care poti afla mai multe pe Mondo Caffe. Tot aici se afla si unele dintre cele mai importante magazine grecesti de bijuterii. Dupa o zi incarcata de cultura vizitand galeriile si muzeele din cartierul Kolonaki – printre care Muzeul Istoriei Costumului Grecesc sau Muzeul Benaki – poti incheia ziua in stil, cu un tur de forta pe strada shoppingului, Voukourestiou – cea mai scumpa strada din Atena.

Inca din anii 1950, strada era locul principal din capitala Greciei, Atena, unde puteau fi gasite magazine de aur si bijuterii, ca si produse “occidentale”. Timp de generatii intregi, cand venea vorba de shopping de lux, Strada Bucuresti era destinatia principala. Locul este si astazi un punct important de atractie pentru turistii care viziteaza Atena. Strada Voukourestiou se afla la numai cinci minute de mers de Piata Syntagma, cea mai veche si mai importanta locatie din Atena moderna.

Chiar daca si in Bucuresti exista o strada Atena, la fel cum de altfel avem si strazi cu numele altor capitale importante ale lumii, este  o mandrie ca una dintre cele mai exclusiviste zone din Atena poarta numele capitalei noastre. Mai ales ca vorbim si despre o destinatie turistica de exceptie, Atena fiind unul dintre cele mai vizitate orase din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu