Transportul rutier de marfuri

Atunci cand vorbim despre mijloacele de transport pentru marfa avem de-a face cu patru mari categorii de transport: transport rutier, transport maritim, transport aerian, si transport feroviar. Pentru transportul de marfuri in interiorul tarii, dar si la nivel international, de cele mai multe ori este folosit transportul rutier. Acesta se face cu masini speciale, fie ele camioane sau tir-uri. 

In categoria transporturi marfa se incadreaza transportul de marfuri generale, transportul de marfuri perisabile, transporturi agabaritice, transporturi de marfuri periculoase, transporturi de animale vii, transporturi cu mase depasite, dar si o categoria vasta, aceea  a transporturilor cu vehicule specializate (pentru diferite categorii de marfuri, vezi aceea a transporturilor de materiale pirotehnice, unde sunt necesare masini speciale, dar si soferi specializati pe aceasta categorie). Companiile care ofera transport marfuri sunt in numar din ce in ce mai mare, iar cele mai mari dintre acestea asigura servicii de transport atat rutier, cat si feroviar, iar uneori pot organiza chiar si transporturi maritime si aeriene. Un transport de marfuri se realizeaza fara intermediar si duce marfa de la expeditor catre destinatar. In functie de firma de transport marfa pe care o alegi vei avea la dispozitie o serie intreaga de servicii, adaptate nevoilor fiecarui client. Transportul, de asemenea, se face cu masini adaptate marfurilor pe care le transporti, in conditii de siguranta totala. De altfel, orice firma de transport va asigura marfa pe care o transporta. 

Pentru a fi sigur ca marfa ta sau cea pe care o achizitionezi va ajunge in siguranta de la punctul de ridicare in cel de livrare, fii sigur ca ai cat mai multe informatii despre compania de transport marfuri pe care o alegi. De asemenea, daca nu esti familiarizat cu legislatia in ceea ce priveste transporturile rutiere si tipurile de marfuri care se transporta, informeaza-te, pentru a sti daca marfa ta este transportata in conditiile necesare si in concordanta cu reglementarile in vigoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu