Cum sa scapi de tensiunea examenului auto - partea teoretica

Cand vine vorba de sustinerea examenului pentru obtinerea permisului de conducere auto, personele reactioneaza diferit. Se emotioneaza, isi pierd cumpatul sau intra increzatori in sala, accepta provocarea si il trec victoriosi. Fiecare are modul sau de a trata un examen in functie de reactiile pe care stie ca urmeaza sa le aiba. Cu toate acestea sunt si momente in care nu poti controla ceea ce ti se intampla, emotiile preiau controlul asupra judecatii tale iar examenul tau risca sa fie pierdut. Dintr-o data, intrebarile parca nu mai sunt ca cele de acasa, cunostintele s-au blocat si faptul ca o singura intrebare te poate pune in dificultate, nu face decat sa te dezamageasca si mai tare.

Exista ceva ce poti sa faci pentru a remedia toate astea? Da! Trebuie sa te gandesti ca tot timpul se vor gasi solutii, indiferent de problema pe care o ai. Iar ca sa treci cu brio de partea teoretica e examenului de conducere auto, trebuie doar sa urmezi cativa pasi simpli:

1. Daca stii ca esti tipul de persoana emotiv, iar bataile puternice ale inimii sunt tot ce poti sa auzi in timpul unui examen, atunci trebuie sa faci ceva in privinta asta. Un mod simplu de a scapa de presiune este sa incerci varianta unui examen fals. Simuleaza acasa, alaturi de familie sau prieteni, intreaga operatiune, de la intrarea in examen si pana la iesire. Discuta cu “politistul”, inmaneaza-i actele si aseaza-te in fata unui calculator. Alege un set de chestionare auto si rezolva-l, ca si in timpul unui examen adevarat, respectand timpul si linistea din sala. La sfarsit verifica cate puncte ai obtinut.

2. Multe persoane se fastacesc si devin tacute atunci cand se afla in prezenta unui organ al politiei. Se pare prezenta acestora ii intimideaza pe majoritatea participantilor la examen, lucru care nu face decat sa ii emotioneze si mai tare. Asadar, considera politistul supraveghetor ca fiind absent sau cel mai bun prieten al tau. Scapand de tensiune, vei putea trece mai usor peste sarcinile de la examen.

3. Dintr-un motiv necunoscut inca, multe persoane se blocheaza in fata unei intrebari pentru care nu au un raspuns si uita sa treaca mai departe pentru a nu pierde timpul. Tine mine ca punctajul minim admis al partii teoretice de la examenul de conducere auto este de 22 de puncte, din 26. Daca exista o intrebare la care nu ai momentan un raspuns, mergi mai departe si revin-o asupra ei la sfarsit. Daca celelalte raspunsuri ti-au asigurat reusita, poti oricand sa termini de raspuns si la intrebarile restante, mult mai relaxat. Astfel, daca punctajul minim nu ti-a fost de-ajuns, o obordare mai calma te va face sa obtii punctajul maxim mult mai usor, decat in momentele incarcate cu emotie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu