Un om al hazardului a plecat

Hazardul.
Dacă ar fi să consultăm dex-ul ne-ar spune că înseamnă: Împrejurare sau concurs de împrejurări (favorabile sau nefavorabile) a căror cauză rămâne în general necunoscută;  Soartă, destin .
Nu sunt eu fatalistă sau avidă de a descoperi coincidențele. Dar cum peste tot este un dar, trebuie să fie și aici. De dragul dar-ului, vom continua textul în manieră fatalistă.
Hazardul a făcut să cumpăr bilete la un spectacol de teatru numit Omul Hazardului acum câteva săptâmăni. Era soare, eram bine dispusă și sprintenă mă plimbam pe Magheru până când..dau să mă împiedic de panoul specacolului Omul Hazardului care era proptit în fața teatrului Nottara. Îl adulmec ca un cățel curios care tocmai a găsit un os și-mi zic că miroase bine. Actori buni, titlu consistent, agenția de bilete deschisă.
Spectacolul a fost.. pfff. Un spectacol care te atinge, mișcă și te ajută să înțelegi niște ecuații pe care le-ai mai întâlnit, dar pe care le-ai lăsat în stand by pentru că erau un pic încâlcite. Cu niște replici la care continui să te gândești și după câteva zile, săptămâni după ce ai vazut piesa. Și  atunci când ți le amintești începi să râzi singur în metrou.
Rămăsesem la hazard. Și spuneam că suntem suspicioși în ceea ce-l privește, dar până la instituirea unui nou termen care îl va detrona, vom denumi fenomenul în continuare astfel.
Așadar, hazardul a făcut ca acea reprezentație să fie printre ultimele care s-au jucat. Pentru că actorul principal Emil Hossu a murit astazi înainte de o nouă reprezentație.
Nu pot decât a spune că sunt recunoscătoare că am văzut piesa de teatru. Pentru restul, las hazardul să ne dea explicațiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu