Turcia - o tara fascinanta

Daca majoritatea statelor de pe Pamant se intind pe un singur continent, despre Turcia putem spune ca este ceva mai deosebita, si ca 97% din aceasta se intinde in Asia, in timp ce 3% in Europa. Actuala Turcie se invecineaza cu nu mai putin de 8 state (Grecia, Bulgaria, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Iran, Irak si Siria) si desi cel mai mare oras din intreaga tara este Istanbul, acesta nu coincide cu capitala statului, aflata la Ankara.
Pe teritoriul Turciei de astazi au trait, de-a lungul anilor, numeroase popare, culturi sau civilizatii, care mai de care mai fascinante atat pentru istorici cat si pentru oamenii de rand. Cred ca este lesne de inteles motivul pentru care se spune despre Turcia ca este una dintre tarile cele mai incarcate de istorie de pe intreg globul pamantesc.
Desi de-a lungul anilor Turcia a prosperat prin intermediul turismului (si datorita hotelurilor luxoase si a plajelor cu nisip fin), de neglijat nu sunt nici obiectivele turistice de tipul cupolelor sau al minaretelor din Istambul, sau al ruinelor romane ce se intind de-a lungul coastei de sud si de est.
Poate unul dintre cele mai importante si interesante orase din intreaga tara, Bodrum, nu este cunoscut mai de nimeni. Numele sau nu este tocmai popular, sau pe buzele tuturor. Cu toate astea, privelistea oferita de acest oras, plajele sale cu nisip auriu sau strazile impanzite de magazine sau restaurante elegante nu sunt de gasit nicaieri in intreaga lume. Pe vremuri se numea Halicarnassus si reprezenta chiar locul de bastina al Mausoleului lui Mausolus, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Din nefericire, nenumaratele cutremure care au afectat respectiva zona au distrus si respectivul monument.
Despre Nemrut se poate spune ca este un munte inalt de 2134 de metri, amplasat in partea de sud-est a Turciei, chiar langa orasul Adiyaman. Regele Antioh I Thesos a construit chiar aici un mormant flancat al unei statui gigantice ce infatisa doi lei, doi vulturi si numeroase zeitati grecesti si persane. Din pacate, dupa constructia acestui monument capetele statuilor s-au rupt si s-au imprastiat in intreaga zona, privelisetea putand fi admirata chiar din varful muntelui. Atat rasaritul cat si apusul soarelui este faimos in aceasta regiune datorita frumusetii de care da dovada, de culorile magnifice, etc.
Un alt obiectiv turistic extrem de important este si Oludeniz, o asezare amplasata pe coasta de sud-vest a Marii Egee. Intrarea in oras este realizata de catre un golf de nisip amplasat intr-o laguna albastra, absolut mirifica din punct de vedere vizual. Aceasta plaja este cunoscuta in intreaga lume in special datorita numeroaselor nuante de turcoaz prezentate, si ramane in istorie drept una dintre cele mai fotografiate plaje din intreaga regiune mediteraneana. De asemenea, Oludeniz este considerat si unul dintre cele mai palpitante locuri de pe planeta in ceea ce priveste datul cu parapanta datorita peisajelor absolut fantastice!
Turcia a fost si este unul dintre cele mai vizitate tarmuri atat pe plan european cat si pe plan mondial. Calitatea serviciilor, amabilitatea personalului si multe alte calitati conving an de an tot mai multi turisti sa viziteze aceste meleaguri absolut fascinante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu