Scoli care au ruinat viata copiilor incercand sa-i protejeze

Reguli bizare la toaleta. In 2011, o scoala primara din Melbourne a impus niste reguli ciudate pentru folosirea toaletei comune. Daca un copil se ducea la toaleta sa isi faca nevoile, toata clasa trebuia sa mearga dupa el. Regula nu a facut decat sa inhibe elevii si sa ii faca sa se abtina de la folosirea toaletei, un lucru extrem de rau pentru vezica si sistemul digestiv in formare al micutilor. Ideea a fost sa nu se deranjeze clasa in timpul lectiilor, insa multi copii de clasa a III-a au facut pe ei in timpul orelor, au aparut durerile de cap si abtinerea de la bautul apei la scoala, un lucru extrem de grav. Dupa ce a fost un scandal public care a erupt si in media, conducerea scolii a schimbat regula si a obligat copiii sa se duca la baie cate trei deodata. Directorul a fost schimbat si problema cu dusul la toaleta in grup s-a rezolvat.

In Oregon, o alta scoala a pus in aplicare schema „Pay to Potty”. Fiecare micut de clasa I primea anumite jetoane cu valoare pe care putea sa le cheltuiasca pe snacks-uri, jucarii sau mers la baie. Multi copiii care nu aveau cum sa fie talentati la negocieri au facut pe ei. Ideea a fost sa se descurajeze folosirea toaletelor in ore si nu in pauze – prostie mai mare nici ca se putea – elevii fiind pedepsiti cu note scazute daca mergeau de prea multe ori la baie – si daca unul avea probleme cu stomacul sau vezica, il obligai sa stea sa miroasa pana la pauza?. Dupa multiple plangeri ale parintilor, ideea a fost abandonata.

Detectarea cu GPS-ul a elevilor chiulangii. In 2011, o scoala din California a implementat un program pilot pentru ca elevii sa nu mai chiuleasca in masa de la ore. Elevii trebuiau sa aiba la ei aparate GPS tip tracker si sa faca check-in de cinci ori pe zi-cand plecau de acasa, cand ajungeau la scoala, la pranz, la finalul orelor de curs si la ora 8.00 PM. In fiecare zi mai primeau si un telefon dimineata sa se trezeasca si sa o ia usurel spre scoala (??). Parintii nu au fost de acord cu aceste reguli special gandite pentru chiulangii si si-au exprimat ingrijorarea vizavi de dreptul la viata privata incalcat flagrant. Macar la acea scoala, studentii carau dupa ei receiverele GPS ca pe niste telefoane… In San Antonio a fost mai rau-elevii au avut la glezne trackerele, care nu puteau fi scoase si le-au purtat vreo sase luni, ca puscariasii. Asa ca autoritatile au stiut mereu unde erau elevii cand nu se aflau la scoala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu