Teorii ale conspiratiei despre controlul mintii

Sporturile sunt facute sa ne divizeze si sa ne controleze. Sporturile organizate au fost concepute de un guvern fantoma. Potrivit acestei teorii, indoctrinarea incepe inca din copilarie, cu ajutorul sporturilor de la scoala si din comunitate, exploatand antrenorii pentru a obisnui copiii cu ascultarea de alta autoritate recunoscuta decat de parinti si a fi mai receptivi la nevoile guvernului. Copiii sunt invatati ca dominarea si competitia e tot ce conteaza, in ideea ca vor abandona preocuparile intelectuale si vor ramane usor de controlat. In liceu, se urmareste conservarea agresivitatii, iar femeia e vazuta ca dominata de barbat, supusa-sporturile spala creierele tinerilor si ii invata valori imorale precum promiscuitatea sexuala. Ulterior, guvernul foloseste sporturi profesionale la nivel regional si de oras pentru a diviza oamenii prin polarizarea lor peste loialitatea echipei. Pe scurt, guvernul ar urmari sa ne stie focalizati pe alte sarcini gresite pentru a ne tine departe de adevaratele valori ale societii-cel putin asa spun teoriile conspiratiei.

Programarea predictiva. Pentru dominare, suntem programati chiar de cultura populara pentru a fi pregatiti pentru viitoarea subjugare. Filmele cu scenarii apocaliptice si societati utopice nu fac decat sa ne pregateasca usor pentru vremurile cand planurile secrete vor fi dezvaluite. Un exemplu elocvent este „I, Robot”, bazat pe un roman al lui Isaac Asimov, un vizionar si un om de stiinta foarte respectat. In film, robotii decid ca oamenii trebuie protejati de ei insisi, ceea ce ne invata sa ne supunem unei autoritati pentru protectia noastra. Alt exemplu: „Equilibrium”, o pelicula in care toti iau droguri pentru a-si ascunde emotiile. Lasand impactul negativ al mesajului la locul lui, teoreticienii programarii predictive cred ca filmul a fost facut special pentru a ne invata sa acceptat drogurile si sa ne controleze comportamentul in timp ce liderii vor avea mintea clara si ne vor controla orice miscare.

Teoriile conspiratiei, dupa cum am vazut, au fost gandite si mai putin puse in practica, toate fiind doar puncte de pornire pentru explicatii ale unor fenomene care nu erau chiar asa de usor de explicat-cum se intampla mai tot timpul, cand explicatia intarzie sa apara, intervine “abureala”, la care politicienii sunt campioni, dupa cum puteti vedea numai daca deschideti televizorul la orice ora, seara, pe un post tv unde se difuzeaza un talk-show “incins”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu