Pestii si grijile lor

Pestii nu sunt considerate animale de companie, tocmai pentru faptul ca ei nu iti tin companie ci sunt acolo ca sa fie. Pestii sunt considerati mai degraba animale de ornament. Motiv pentru care si sunt numiti „pesti ornamentali”. Totusi atunci cand alegi sa ingrijesti pesti, indiferent de motivul pentru care il faci, incepe sa apara incet si afectiunea pentru aceste fapturi cu sange rece. Pestii, oricat de mici sau mari, putini sau multi ar fi ei, implica foarte multe griji, desigur si un buget anume, direct proportional cu dorintele pe si gusturile pe care le avem. In cazul in care doriti sa faceti un acvariu de dimensiuni mari trebuie sa luati in calcul nu doar investitia initiala ci si cele ulterioare, care implica mancarea, curatarea acvariului, incalzirea lui si oxigenarea. Sa nu mai vorbim si de faptul ca din cand in cand vrei sau simti nevoia sa mai schimbi plantele ornamentale din acvariu cat si pestii.

Inainte sa iei decizia de a avea un acvariu cu pesti frumos colorati care sa iti incante atat tie cat si celor ce vin in vizita, privirile, trebuie sa tii cont de mai multe lucruri precum:
  • Informeaza-te ce pesti sunt compatibili, in cazul in care vrei sa detii mai multe specii 
  • Informeaza-te in legatura cu mancarea pe care acestia o consuma
     
  • Afla cat de multi pesti pune intr-un acvariu de anumite dimensiuni
     
  • Afla la cat timp trebuie sa le schimbi apa, chiar daca o oxigenezi periodic
     
  • Afla ce mancare trebuie sa le dai pentru a mentine apa curata cat mai mult timp
     
  • Informeaza-te cu privire la plantele ce ajuta la oxigenarea apei
     
  • Cauta informatii despre cum sa amenajezi un acvariu astfel incat sa pui in evidenta pestii cat mai bine
     
  • Incearca sa le gasesti o pozitionare buna in casa. Trebuie sa ai grija ca ei sa primeasca atat lumina cat si caldura solara. Pestii trebuie adesea tratati ca si plante, ei au nevoie de lumina, de caldura, de oxigen curat si de o grija constanta.
     
  • Daca vrei un singur peste incearca sa te documentezi cu privire la modul sau de viata. Sunt pesti care traiesc solitari toata viata, insa in perioadele de imperechere trebuie sa ii procuri un partener in caz contrar el va muri. Unii pesti nu pot trai decat in bancuri sau in pereche. Este un detaliu esentia de care trebuie sa tii cont.
     
  • Afla si ce fel de apa prefera, acesta este unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le pui la punct atunci cand intentionezi sa iti faci un acvariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu